Számkereső listák

2014. október elsejétől az e-VASUT rendszerben a vasútügyi műszaki előírások, a vasútügyi műszaki szabályzatok és a tervezési útmutatók számozása új formátumú. A változtatást az előírások rendezésének új struktúrája, a korábbinál tagoltabb címrendszer és a tervezett szervezeti és eljárási módosítások indokolják.

A változások nyomon követése, a módosítások egyértelműsége, a korábbi hivatkozások érvényessége érdekében a kettes csoportokba rendezett hatszámjegyű új számozás mellett a hagyományos jelzések is megmaradnak. A hagyományos és az új számozás minden egyes dokumentum minden oldalán együtt szerepel.

A számkereső lista a vasútügyi műszaki előírásokat az új csoportosítás szerinti sorrendben tartalmazza, az előírások címe előtt elöl az új, majd zárójelben a régi számozás feltüntetésével.

A másik lista a vasútügyi műszaki előírásokat a régi csoportosítás szerinti sorrendben tartalmazza, az előírások címe előtt elöl a régi, majd zárójelben az új számozás feltüntetésével. 

A számkereső a régi és az új számozás között egyértelmű kapcsolatot teremt. A MAÚT-Reader programban az új és a régi jelzés alapján is kereshetünk. Bármelyik (új vagy régi) jelzés ismeretében használhatjuk a legördülő mezőket, és ha ott kijelöljük a keresett előírást, a másik mezőben megjelenik az adott dokumentum új számozása, illetve az ablakban a dokumentum címe. 

 

Letölthető kiegészítő csomag MAÚT Reader felhasználóknak. 
(A csomagban található fájlokkal a telepítés utáni korábbi állományokat felül kell írni.)

 

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK