Németh Mónika

 

a Települési utak Bizottság vezetője

A Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán okleveles útépítési és útfenntartási üzemmérnökként végeztem, majd környezetvédelmi szakmérnök diplomámat a BME-n szereztem.

Túlnyomórészt városi utakkal kapcsolatosan tevékenykedtem a Budapest Közút Zrt.-nél és jogelődjeinél. Útfelújítások műszaki ellenőreként, majd tervezőjeként is szereztem tapasztalatokat, de legnagyobb részben a budapesti úthálózat üzemeltetőjeként dolgoztam. Négy évig képviseltem a megbízói oldalt is projektvezetőként a NIF-nél, ahol autópályák megvalósításában vehettem részt.

Jelenleg a Budapest Közút vezetéstámogatási kiemelt szakértőjeként segítem a felsővezetés munkáját, egyik legfontosabb feladatom a külső, szakmai szervezetekkel való kapcsolattartás, ahol a cég szakmai képviseletét is ellátom. Több szakmai oktatási intézménynél is dolgoztam képzések indításában, az oktatás szervezésében – időnként óraadóként is segítve a munkát. Tagja vagyok a Kutatási és innovációs bizottságnak, a Koordinációs Bizottságnak, majd 2017-es megalakulása óta a MAÚT Települési utak Bizottságát vezetem.

Célunk, hogy a települések sajátos szempontjai megjelenjenek a szakmai szabályozókban. A 2020-ban indult Innovációs Fórum program sorozatának társprojektvezetője és az egyes események moderátora is vagyok, „szakmai életemben ez a szerelem projekt”.
A MAÚT számomra egy olyan különleges szakmai műhelyt jelent, ahol a szakmáról történő magas szintű közös együtt gondolkodás és tevékenykedés mellett fontos szerepet játszik az is, hogy egy kiváló emberi értékeket képviselő közösség tagjai is lehetünk.

Két felnőtt gyermekem két csodás unokával ajándékozott meg, a velük együtt töltött idő és az idős szeretteimről való gondoskodás mellett a színházi előadások, a művészeti kiállítások, zenei programok és a francia nyelv tanulása töltik ki a szabadidőmet, melyek a barátokkal töltött minőségi idővel kiegészülve teszik teljessé az életem. Ha majd egyszer több szabad időm lesz, szeretnék visszatérni az argentin tangó rejtelmeinek mélyebb elsajátításához.

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK