Mutasd az utadat!

Egyetemisták és középiskolások pályázatait várjuk a MAÚT30 NextGen tehetségprogramban

nextgen

Milyen lesz a jövő közlekedése? Hogyan használjuk a városainkat? Hogyan közlekednek a kistelepülésen élők? Hogyan lehet társadalomfejlesztési hálózat az utakból és vasutakból?

Miből van az út? Miért acélsínen megy a vasút? Lehetne másképp is közlekedési infrastruktúrát építeni?

Gondolkodtál már a fentiekhez hasonló kérdéseken? Ha igen, olvass tovább, mert számítunk rád, ha

  • Középiskolás vagy és érdekel a közlekedés, a közlekedés szervezése, jövője, a közlekedési pályák építése, a járművek, vagy épp a vasútmodellezés.
  • Egyetemista vagy és szívesen megosztanád szélesebb körben a tudományos diákköri dolgozatod, sőt örülnél, ha szakemberek segítenének a kidolgozásában. Várunk bármilyen szakterületről (műszaki, természettudomány vagy társadalomtudomány).
  • Most végeztél, és azt gondolod, a szakdolgozatod többet ér annál, hogy a záróvizsga után eltűnjön a süllyesztőben.
  • Vagy csak egyszerűen van egy jó ötleted a közlekedéssel kapcsolatban, és szeretnél foglalkozni vele.

Mit kell tenned?

Egész egyszerűen írd le a gondolataidat max. 2 gépelt oldalon, néhány szóval mutatkozz be, hova jársz iskolába, mi lennél, ha nagy leszel, és mi érdekel a közlekedés és a közlekedésépítés területén. Küldd el nekünk a nextgen.maut.hu oldalon található űrlap segítségével és szakmai zsűrink kiválasztja azt a legjobb max. 15 témát, amellyel aztán októberig közösen, szakemberek bevonásával tovább foglalkozunk.

Mi történik ezután?

Segítünk az általad választott téma feldolgozásában, szakmai mentorok segítik majd az elmélyülést, és a nyár folyamán egy közös táborozás során abban is segítünk majd, hogy az előadói készségeid fejlődjenek. Erre pedig azért lesz szükség, mert a legjobb 7 pályázó lehetőséget kap arra, hogy 2024. október 2-án, a MAUT30 Nemzetközi Tudományos Szimpózium neves szakemberekből álló közönsége előtt bemutassa a munkáját. Egy ilyen típusú ismeretség pedig minden karriert beindít! A konferencia közönségébe minden pályázót meghívunk.         

Lesznek jutalmak is?

Természetesen! A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három munkát pénzjutalommal (300.000 Ft – 250.000 Ft és 200.000 Ft) díjazzuk. De különdíjat fog kapni a legjobb előadó a tudományos szimpózium közönségének szavazatai alapján!

Várjuk a jelentkezésed!

Határidők:

Jelentkezési határidő: 2024. március 15.

Első találkozó: 2024. április közepe (pályázókkal egyeztetve)

Kommunikációs tréning: 2024. augusztus (pályázókkal egyeztetve)

Záró konferencia: 2024 október 2. szerda – 14:30-16:30 Hotel Hélia, Budapest

 

Pályázási feltételek, GYIK

Milyen témakörökben pályázhatok?

A MAÚT alapvetően közlekedésépítéssel, azaz út-, vasút- és hídépítéssel foglalkozik, ezért elsősorban a közlekedés épített infrastruktúrájával kapcsolatos pályázatokat várunk. De ha te inkább a közlekedés szervezésével, közlekedési járművekkel, vagy a közlekedés társadalmi-gazdasági vonatkozásaival foglalkozol, vagy csak egyszerűen van egy jó ötleted, akár a lakóhelyed vagy az iskolád környékének közlekedésével kapcsolatban, küldd el nekünk bátran!

Milyen feltételekkel pályázhatok?

Ha tudod vállalni azt az elkötelezettséget, hogy aktívan részt veszel az előkészítési folyamatban, elfogadod az általunk javasolt szakember segítségét, részt veszel a nyári előadói készségfejlesztő táborban és végül a MAÚT30 NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS SZIMPÓZIUM keretében előadod a témádat, akkor nagy örömmel várjuk a jelentkezésedet. A költségeidet természetesen a szervezők állják.

Ki pályázhat? (pályázók köre)

Bárkinek a jelentkezését várjuk, aki magyarországi középiskola tanulója, felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója, vagy nappali tagozaton diplomázott két éven belül (ők a szakdolgozatukkal tudnak jelentkezni). A fentiekben körülírt témákban, akár máshol már bemutatott (netán díjazott) iskolai dolgozattal, egyetemi TDK munkával, szakdolgozattal, vagy máshol még nem bemutatott témafelvetéssel is lehet jelentkezni.

Milyen nyelven zajlik a verseny?

A pályázat és minden kapcsolódó program magyar nyelven zajlik.

Egyének vagy csapatok jelentkezését várjuk?

Erre a pályázatra egyéni jelentkezéseket várunk.

Milyen dokumentumokat kell benyújtani a versenyre? (Pályázati dokumentáció)

A pályázati anyagod egy szakmai vázlat a bemutatni kívánt témáról max. két oldalban, valamint a jelentkezési űrlap kitöltése.

Milyen határidőket kell figyelembe vennem?

A legfontosabb a jelentkezési határidő, 2024. március 15. Az ezt követő ismerkedő találkozó, szakmai konzultációk és készségfejlesztő tréning időpontjait közösen egyeztetjük majd. Fontos még, hogy a záró konferencia időpontja 2024. október 2, 14:30; helyszíne a budapesti Hotel Hélia.

Hogyan zajlik a pályázók kiválasztása és a felkészülési program?

A feltöltött pályázatok és a jelentkezési űrlapok alapján a MAÚT elnöksége által felkért szakmai zsűri választja ki a programban részt vevő max. 15 pályázót, akik közül a 7 legjobb tart majd előadást a záró konferencián. Őket személyesen fogjuk megkeresni és tájékoztatni a további lépésekről. A záró konferencia közönségébe minden pályázót meghívunk majd.

Hogyan nyújthatom be a pályázatot?

A nextgen.maut.hu oldalon található jelentkezési űrlap segítségével és a maximum két oldalas szakmai vázlat egyidejű feltöltésével, 2024. március 15-ig.

Hogyan zárul a program?

A program lezárására és az eredményhirdetésre 2024. október 2-án 14:30-kor, a budapesti Hotel Héliában kerül sor, a MAUT30 NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS SZIMPÓZIUM keretében.

Milyen nyereményeket kapnak a legjobb pályázatok?

A legjobb 7 pályázó lehetőséget kap arra, hogy előadást tartson a MAUT30 NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS SZIMPÓZIUM keretében 2024. október 2-án 14:30-kor, a budapesti Hotel Héliában.

A legjobb 3 pályázó pénzjutalmat kap: az első helyezett nettó 300.000 Ft-ot, a második nettó 250.000 Ft-ot, a harmadik helyezett nettó 200.000 Ft-ot. A záró konferencián közönségdíjat is kiadunk a hallgatóság szavazatai alapján, melynek összege nettó 150.000 Ft.  

Milyen költségekkel jár a pályázati programban való részvétel?

A pályázatra díjmentesen lehet jelentkezni. A későbbi programokon való részvétel költségeit a szervezők állják, a pályázóknak szükség szerint utazási költségeik merülhetnek fel.

Még mindig van kérdésem, hova írhatok?

E-mail: maut.nextgen@gmail.com
Instagram: instagram.com/maut_nextgen/

 

– Jogi nyilatkozatok –

 

 

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK