Kolozsvári Nándor

 

az ÚME Koordinációs bizottság vezetője

A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Kar útépítési szakirányán végeztem 1998-ban. Második generációs útépítő mérnök családból származom, édesapám is egész életében útépítő mérnök volt.

Öt évig műszaki ellenőrként tevékenykedtem az Euroút, majd a Reformút Kft.-nél. Ezt követően a Colas csoportnál dolgoztam egy-egy évig munkahelyi mérnökként, majd vállalkozási mérnökként. A minőséget érintő kérdésekkel 2005 óta foglalkozom. Először a Colas csoportnál, utána az Euroaszfalt csoportnál, majd 2022 óta a Duna Groupnál vezetem a laboratóriumi és technológiai területet. Jelenleg a Duna Technológia Kft. cégvezetője vagyok.

2011 óta veszek részt a különféle szakmai szervezetek munkájában. A HAPA és az EAPA technológia munkacsoportjában már több mint egy évtizede tevékenykedem. A Közúti Szakemberekért Alapítványnak kuratóriumi tagja, az Útlab szövetségnek elnökségi tagja vagyok.

MAÚT-tagsággal rendelkezem 1998 óta. A bizottsági munkákba azt követően kapcsolódtam be, hogy részt vehettem a Közutak Építésének Szabályairól (KÉSZ) szóló rendelettervezet kidolgozásában (2016.). Több MAÚT-as munkabizottságban dolgozom, bizottsági tagként, albizottságvezetőként (Aszfaltutak, Geodézia, Alapfogalmak). 2019 óta az ÚME-k összhangját segítő ÚME Koordinációs bizottság vezetője vagyok. Fő feladatomnak azt tekintem, hogy az előírások között összhang legyen és azok reálisan betartható követelményeket tartalmazzanak, melyeket utána a kivitelezés során valóban be is tartunk. 2020-ban, a MAÚT Közgyűlésén a szabályozási munkámért Baross Gábor-díjban részesített a közlekedésért felelős miniszter.

Egerben születtem, három gyermekemmel és drága feleségemmel Gödöllőn élünk. Fiaim közül ketten is a BME-re járnak, egyikük az Építőmérnöki Karra. Szabadidőmben vagy a természetben járok (már másodjára járjuk végig az Országos Kéktúrát) vagy régi baráti társaságunkban szerepjátékot játszunk.

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK