Szakmai beszámolók és nemzetközi kitekintés a Makadám Mérnök Klubban

 

Inspiráló és tartalmas előadásokat hallhattunk 2024. június 17-én a Makadám Mérnök Klubban megrendezett AIPCR/PIARC rendezvényen.

Az AIPCR/PIARC – az utak és a közúti közlekedés ügyét szolgálva – immár több mint 100 éve bizonyítja az országok közötti összefogás sikerességét és hatékonyságát. Ennek az óriási nemzetközi szervezetnek a magyar vonatkozású intézménye az AIPCR/PIARC Magyar Nemzeti Bizottság, amelynek adminisztrációs háttértámogatását megalakulása óta társaságunk biztosítja.

A rendezvénnyel célunk volt, hogy megmutassuk, a szakmai szervezetek sorában nemzetközi szinten is kiemelkedő szereppel bírunk.

Nyiri Szabolcs, a MAÚT elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Szilvai József Attila, az AIPCR/PIARC Magyar Nemzeti Bizottság választott elnöke, a Magyar Közút NZrt vezérigazgatója köszönte meg a most a szervezetben dolgozó szakemberek aktivitását. Kifejezte reményét, hogy minél többen csatlakoznak majd szívesen ehhez a színvonalas munkához, amely értékes tapasztalatokkal gazdagítja szakmánkat. Holnapy László, az AIPCR/PIARC Magyar Első Delegátusa röviden vázolta a szervezet felépítését és szerepkörünket a nemzetközi tevékenységben. Szirányi Balázs a szervezet működéséről és a különböző kapcsolódási lehetőségekről beszélt. Őt Verdes Máté követte, aki az AIPCR/PIARC ITS (Intelligens közlekedési rendszerek) bizottság munkájáról számolt be. Ez után frissítőkkel, kis szendvics ebéddel kedveskedtek a szervezők.

Szünet után Holnapy Csilla számolt be a közúti közlekedésbiztonság témájában folyó bizottsági munkáról, majd Karkus János, a hidak bizottságban betöltött szerepünkről és eredményeinkről. Az előadók sorát végül Józsa Miklós zárta, aki a téli üzemeltetéssel kapcsolatos nemzetközi munkánkról beszélt.

Felbuzdulva a közösen szervezett esemény sikerén, a Magyar Közút NZrt és a MAÚT vezetői a nemzetközi szervezetben való részvételhez további inspiráló események, népszerűsítési lehetőségek felkutatásában egyeztek meg.

Köszönjük az előadóknak az értékes előadásokat és a résztvevőknek, hogy érdeklődtek eseményünk iránt.

Bízunk benne, hogy hamarosan újabb hasonló eseményen üdvözölhetjük szakmánk jeles képviselőit.

 

 

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK