Fülöp Pál

 

a Minőségügyi bizottság vezetője

A Veszprémi Vegyipari Egyetem nehézvegyipari szakán végeztem 1977-ben. Pályakezdőként, 1978-tól a Magyar Közút jogelőd szervezeteiben az országos közúthálózat minőségvizsgálati feladataiban dolgoztam különböző beosztásokban, 2019-es nyugdíjba vonulásomig. Ezután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útállapot vizsgálati osztály osztályvezetőjeként, az országos közúthálózat építési, fenntartási munkáinál végzett állami minőségellenőrzést folytató, minőségvizsgálati laboratóriumok munkáját irányítottam.

A munkámban nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a kivitelezésben elfogadott szereplővé váljon az ellenőrző vizsgálatot végző szervezet, amelynek szakmai tudására, pártatlanságára, mérési, vizsgálati eredményeire a megrendelők (építtetők, lebonyolítók) minden esetben támaszkodhatnak.

Az útügyi műszaki szabályozásban 2004 óta veszek részt aktívan, számos útügyi műszaki előírás készítésében működtem közre. A MAÚT Magyar Út- Vasútügyi Társaságnak 2016 óta elnökségi tagja vagyok, mint a minőségügyi bizottság vezetője. A társaságnál különböző projektben tevékenykedtem, valamint 2019-töl vezetem az aszfalt munkabizottságot.

Jelenleg is tagja vagyok különböző szakmai és civil szervezeteknek. Részt veszek a Magyar Szabványügyi Testület MSZT/MB 132 Útépítési anyagok Nemzeti Szabványosító Műszaki Bizottság munkájában, a Magyarországi Út-, Hídépítő Laboratóriumok Szövetségének elnöki tisztét töltöm be 2013-tól. Munkám társadalmi elismeréseként több kitüntetést is kaptam, többek között 2018-ban a Baross Gábor-díjat.

Az elnökség fontos feladatának tartom a jövőre vonatkozóan, hogy a munkáját úgy végezze, hogy a társaság kiemelt szerepe az útügyi műszaki szabályozásban a jövőben is megmaradjon.

Nős vagyok, két gyermekem és már négy unokám, valamint egy dédunokám is van. Kedvenc időtöltésem a horgászat és a kertészkedés.

 

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK