Fülöp Pál

 

a Minőségügyi bizottság vezetője

A Veszprémi Vegyipari Egyetem Nehézvegyipari szakán végeztem 1977-ben. Pályakezdőként, 1978-tól a Magyar Közút jogelőd szervezeteiben az országos közúthálózat minőségvizsgálati feladataiban dolgoztam különböző beosztásokban, 2019-es nyugdíjba vonulásomig. Ezután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útállapot-vizsgálati osztály osztályvezetőjeként, az országos közúthálózat építési, fenntartási munkáinál végzett állami, minőség-ellenőrzést folytató, minőségvizsgálati laboratóriumok munkáját irányítottam. Munkám társadalmi elismeréseként több kitüntetést is kaptam, többek között 2018-ban a Baross Gábor-díjat.

A Magyar Út- Vasútügyi Társaságnak 2016 óta elnökségi tagja vagyok, mint a minőségügyi bizottság vezetője. Számos útügyi műszaki előírás készítésében működtem közre. Tagja vagyok különböző szakmai és civil szervezetnek, részt veszek a Magyar Szabványügyi Testület MSZT/MB 132 Útépítési anyagok Nemzeti Szabványosító Műszaki Bizottság munkájában, a Magyarországi Út-, Híd- és Mélyépítő Laboratóriumok Szövetségének elnöki tisztét töltöm be 2013-tól.

A szakmai célkitűzések közül fontosnak tartom, hogy az útügyi műszaki előírások korszerűek legyenek, lehetőleg időben kövessék a szabványok változását.

Nős vagyok, két gyermekem és már négy unokám, valamint egy dédunokám is van! Kedvenc időtöltésem a horgászat és a kertészkedés.

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK