Pásztor Zoltán

 

a Továbbképzési bizottság vezetője

1996-ban végeztem a BME-n közlekedésépítő mérnökként, amit 2005-ben egy mérnök-közgazdász diplomával egészítettem ki. Az azóta eltelt idő nagyobb részében közút-üzemeltetéssel foglalkoztam, de hosszabb-rövidebb ideig foglalkoztam tervezési és lebonyolítási projekt-vezetéssel és műszaki ellenőrzéssel is.

Munkám mellett időről-időre oktatok óraadóként, jellemzően a mérnök-továbbképzésben. Jelenleg a Kifü-Kar Zrt. vezetőjeként egy olyan vállalkozást irányítok, amely a hagyományos üzemeltetési feladatok mellett a szakmát támogató infotechnológiai irányokba is nyitott.

Számomra a MAÚT szakmai közösségépítő szerepe a fontos. A továbbképzési bizottság vezetőjeként a különböző szintű szakmai képzések között szeretnék egy fórumot működtetni, amely segíti az iskolákat, képzőhelyeket és egyetemeket, valamint a szakmai szervezeteket és a nagyobb munkaadókat összehangolni a képzési igényeket és lehetőségeket. Elnökségi tagként pedig a MAÚT külső és belső kommunikációja van a szemem előtt. Fontos, hogy a szakmai és a tágabb közvélemény képet kapjon a munkánkról, illetve, hogy a szervezeten belül is jobban megismerhessük egymást, azaz azokat, akiknek az önkéntes áldozatvállalása előrébb viszi az ágazati műszaki előírások ügyét.

Feleségemmel Budapesten élünk, négy gyerekünk már részben vagy teljesen kirepült a családi fészekből, és van egy unokánk is. Szabadidőmben a Duna-parti házunk körül időzünk, szeretek biciklizni és titkos hobbim a hangtechnika.  

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK