Dr. Mocsári Tibor

 

Forgalomszabályozási és közlekedésbiztonsági bizottság vezetője

Okleveles közlekedésmérnök, okleveles műszaki mérnök-tanár, útügyi technológus-szakmérnök, a közlekedésmérnöki tudományok doktora, közúti biztonsági auditor vagyok.

A diploma megszerzése után a Közlekedéstudományi Intézetben kezdtem dolgozni, majd a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ főmérnöke, később a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium osztályvezetője voltam, jelenleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlekedésbiztonsági csoportvezetője vagyok. 2006 óta a CEDR (Conference of European Directors of Roads) Közlekedésbiztonsági Munkacsoportjában képviselem hazánkat.

Főbb szakmai területeim: forgalomtechnikai eszközök alkalmazása és vizsgálata, a közúti forgalom mennyiségi és minőségi ismérveinek elemzése, baleseti ok- és góckutatás, vasúti átjárókban bekövetkezett balesetek elemzése. Részt vettem számos útügyi műszaki előírás elkészítésében, több ciklusban tagja voltam, 2016 óta pedig vezetője vagyok a Közúti forgalomszabályozási és közlekedésbiztonsági bizottságnak. Az egyetlen, még működő hazai szakmai szervezet tagjaként itt látok lehetőséget az útügyi szakmai szempontok érvényesítésére. Ehhez hozzá kell, hogy tartozzon a műszaki szabályozásban dolgozók erkölcsi megbecsülése, munkájuk elismerése is.

Két felnőtt gyermekem van, tudok időt fordítani szabadidőmben a forgalomtechnikai és közlekedésbiztonsági ismereteim fejlesztésére, szakcikkek írására.

 

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK