Nyiri Szabolcs

 

a MAÚT elnöke

A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Kar közlekedési létesítmények szakirányán végeztem. Korábban az Építésügyi Minőség-ellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) műszaki igazgatója voltam, jelenleg a Colas Hungária Zrt. technológiai igazgatója és szintén a Colasnál közép-európai technológiai igazgató. Az Id. dr. Gáspár László útügyi technológiai továbbképzés egyik modulvezetője, továbbá a Fenntartható utak tanulmány Technológiai tervezés munkabizottságának vezetője voltam. A korábbi időszakban a MAÚT Továbbképzési bizottságát vezettem,

2016. május óta vagyok a MAÚT elnöke. Tagja vagyok a MAÚT Pályaszerkezetek munkabizottságának, valamint alakulásától kezdve titkára voltam a MAÚT Kutatási és innovációs bizottságának, a Magyar Szabványügyi Testület útépítési anyagok munkabizottságának, és jelenleg is tagja az Útlab (Magyar Út-, Híd- és Mélyépítő Laboratóriumok Szövetsége) elnökségének. 

A MAÚT kulcsszereplője a hazai útügyi és vasútügyi szakmai közéletnek. Fő feladatomnak érzem ennek a stratégiai szerepkörnek a megtartását és megerősítését, illetve a szakmai szempontok markáns megjelenítését az előírásokban és a hazai közéletben egyaránt.  

Öt gyermek édesapja vagyok, szabadidőmben szeretek a családommal lenni, a természetben kirándulni. 1998 óta karitatív tevékenységként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rohamkocsiján teljesítek szolgálatot.

 

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK