Nemesdy Ervin diplomamunka-pályázat kiírása

 

A Nemesdy Ervin diplomamunka-pályázat aktuális kiírását itt olvashatja, a jelentkezési lapját itt töltheti le.

Pályázóknak a Nemesdy Ervin diplomamunka-díjról

Minden évben tavasszal hirdetjük meg – dr. Nemesdy Ervin emléke előtt tisztelegve – a kiváló szakemberről elnevezett diplomamunka-pályázatot, aminek eredményhirdetésére ugyanazon év november 23-án, a professzor születésnapján kerül sor.

A pályázat célja, hogy az egyetemekről, főiskolákról kikerülő diplomások ismereteiket bemutassák – ezzel jobban megismerve az általuk választott szakterületet – és munkájukon keresztül megismerjék őket a szakmában. További cél, hogy a szakma iránt érdeklődő, a pályázaton eredményesen szereplő hallgatókat olyan juttatásban, dicséretben, megtiszteltetésben részesítsük a MAÚT nevében, ami szakmai előrejutásuk szempontjából jelentős, emlékezetes lehet.

A pályázaton első, második és harmadik helyezést hirdetünk, pénzdíjazással és különböző tárgyjutalommal (pl. konferenciarészvétel támogatása) jár. Ezen felül minden évben különdíjat, dicsérő oklevelet is osztunk.

A bíráló bizottság tagjai szakmánk neves képviselői, – út- és vasútútépítő mérnökök, többen egyetemeken tanítanak – akik elfogulatlanul, előre rögzített szempontrendszer szerint tanulmányozzák, pontozzák, majd közösen értékelik a pályaműveket.

Szempontrendszer

A zsűritagok egyenként, témák szerint értékelik a diplomaterveket.

A diplomaterveket elsősorban tartalmi szempontok szerint tanulmányozzák. Figyelembe veszik a téma aktualitását, újszerűségét, bonyolultságát.

Elemzik a nemzetközi és hazai szakirodalom feldolgozását, a kidolgozás színvonalát.

Vizsgálják a jelöltek saját munkáját, kreativitását, véleményezik a végső következtetések helyességét, gyakorlati felhasználhatóságát.

A zsűri minden esetben előnyben részesíti azokat a diplomaterveket, amelyek a jelöltek maguk által elvégzett vizsgálati tevékenységéről, tervezési, kutatási munkájáról tanúskodtak, amiben saját véleményeket, eredményeket, javaslatokat fogalmaztak meg.

A diplomadíj elvi keretösszege a MAÚT számára felajánlott személyi jövedelemadó 1%-a, amit a MAÚT kiegészíthet.

Fentiek alapján minden évben rangsort állítanak fel a pályaművek között, és javaslatot tesznek a díjazottak különböző szakmai fórumokon való megjelenésére – előadások megtartására, hazai és külföldi szakmai konferenciákon való részvételre. A jelöltek élvezik a szakmai zsűri teljes támogatását személyes szakmai ismeretségükben is.

Minden pályázót egy éves MAÚT-tagsággal és névre szóló oklevéllel is megajándékozunk.

Számítunk az Ön támogatására is személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával, hogy a fiatal szakemberek minél sokoldalúbb elismerésben részesülhessenek és minél hatékonyabban segíthessük szakmai előrejutásukat.

Ha szívesen támogatná a kezdeményezést, itt rendelkezhet javunkra a fentiek alapján.

Kedvezményezett neve: MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság

Kedvezményezett adószáma: 18062771-2-41

A linket, ahol nyilatkozhat, itt érheti el.

Köszönjük támogatását!

A MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság nevében

Nyiri Szabolcs
elnök

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

ÚJDONSÁGOK